60 år av förnyelse

Sedan 1962 har vi kontinuerligt utvecklat vår tandteknik genom en kombination av nyfikenhet, kunskap och ökad kvalitet. Idag är vi en av de ledande leverantörerna av tandtekniska tjänster i Norden.

Ledande svensk tandteknik.

TEKNODONT i Malmö (och Helsingborg) är ett fullservicelabb för tandläkare i hela Norden. Vi är 55 medarbetare som utan underleverantörer själva producerar alla tandtekniska arbeten inom fast och avtagbar protetik, ortodonti och bettfysiologi. Vi har även specialistkunskap för komplicerade och unika patientfall.

Vi finns på Tandvårdshögskolan

TEKNODONT finns på Tandvårdshögskolan i Malmö och har ett nära samarbete med både forskare och studenter. Vi deltar med intresse i forskning kring tandvård, både när det gäller material och metodutveckling och kan därför erbjuda dig det allra senaste inom modern tandteknik

 

Ledande fräscenter

TEKNODONT har valt att satsa på en egen avdelning för fräsning i zirkonia, CoCr, PMMA m.m. här på plats i Malmö. Genom att ha denna resurs i huset elimineras många missförstånd och Du sparar flera dagars onödig frakttid. Läs mer om vår fräsavdelning.

Personlig tandteknik

Våra avdelningar är inte större än att du snabbt lär känna dina egna tekniker. Genom ett nära samarbete under hela arbetskedjan uppstår sedan naturliga tillfällen att ge feedback för att nå bästa estetiska slutresultat.

Vårt miljö och kvalitetsarbete

Vi följer Sveriges Tandteknikerförbund kvalitetssäkringssystem Struktur, vilket uppfyller alla kraven för specialanpassade medicintekniska produkter. För dig som kund innebär det bl.a. att vi säkerställer så att du uppfyller de ökade kraven på spårbarhet och dokumentation. Hos oss arkiveras allt under minst 15 år.

Det ska kännas tryggt att välja TEKNODONT.