Bruxzir solid zirconia

Zirconia för kronor och broar

BruxZir solid zirconia lämpar sig för följande indikationer: kronor, broar, implantat, inlägg och onlays. Det är ett estetiskt alternativ till MK med synlig metall ockusalt/lingualt eller fullkronor i metall.

– Ingen chippning
– Ideal för minimal invasiv preparation
– Konventionell cementering
– Idealisk för bruxare

Vi visar gärna fördelarna

Teknodont är ett auktoriserat BruxZir-lab och vi kommer gärna ut och demonstrerar fördelarna för din klinik.

Då utrymme saknas

Används istället för metall och guld. Bäst för kronor, broar, implantat, inlägg, onlays eller som lösning när utrymme saknas.

Extremt hållfast

Tack vare sin höga styrka är det lämpligt för broar i alla storlekar och idealiskt för bruxare som tidigare har frakturert sina egna tänder eftersom materialet inte kan chippa.

Naturlig tandfärg

Pulvret i blocken bearbetas både fysiskt och kemiskt för att minska partikelstorleken genom en patentsökt process. Ljustransmissionen blir på så sätt bättre och tandfärgen mer naturlig.

bruxzir-bro

Använd BruxZir istället för metall och guld

Hållbarheten i BruxZir är idealisk för bruxare som tidigare har frakturerat sina egna tänder eller tidigare MK konstruktioner, eftersom BruxZir inte kan chippa. BruxZir är också en bra lösning när utrymmet saknas för MK. Särskilt i molar området är BruxZir ett ekonomiskt alternativ till MK restaurationer. Tack vare sin höga styrka är BruxZir lämpligt för broar i alla storlekar. För en optimal estetik har man möjligheten att kombinera monolitiska molarer tillsammans med delvis skiktade premolarer och estetiskt skiktade framtänder.

Vetenskapliga belägg

BruxZir solida zirconia kronor och broar är tillverkade av zirconia av högsta kvalitet från Japan. Pulvret bearbetas både kemiskt och fysiskt för att ytterligare minska storleken på zirconia partiklarna. BruxZir blocken för fräsning tillverkas slutligen med en unik patentsökt process. Olikt de konventionella hårdpressade zirconia blocken på marknaden får BruxZir, genom denna bearbetning, bättre ljus transmission som ger en mer naturlig tandfärg.

För mer information läs mer på: www.bruxzir.com

Patientexempel 1:
Bruxzir1

Patientexempel 2:
Bruxzir2

Patientexempel 3:
Bruxzir3